Unimed Extra foglalkozás-egészségügyi Kft.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Egészségügyi kiskönyv
Gépjárművezetői engedély
Gépkezelői engedély
Hajózási orvosi vizsgálat
Kockázatbecslés
Laboratóriumi vizsgálatok
Manager szűrés
Munkahigiénés vizsgálat
Oltások
Orvosi konzultáció
Szakorvosi vizsgálatok
Szűrővizsgálatok
Üzemorvosi ellátás

HÍREK

Hírek Egészségügyi kiskönyv 
Magánszemélyeknek munkavállaláshoz, tanuláshoz, tanfolyamhoz egészségügyi kiskönyv.
2012.06.26. 
Hírek Online időpontfoglalás 
Új szolgáltatásunk az online időpontfoglalás.
2013.01.10. 
Hírek II kerületi rendelés 
Új rendelési hely II. kerület Margit körút 97. Budamed Egészségközpont rendelő
2015.05.28. 


PARTNEREK
JOGSZABÁLYOK
LETÖLTÉSEK
 
Unimed Extra Kft.
FŐOLDAL Rendelők Munkatársak Tanácsok Árak Ajánlatkérés Elérhetőség Rendelési idő
Manager szűrés

Az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése az orvoslás legfontosabb feladatai közé tartoznak. Sajnos rohanó világunk egyre nagyobb megterheléseket ró szervezetünkre, ezáltal csökkenti természetes ellenálló képességünket. A pszichés stressznek kitett emberek gyakrabban betegszenek meg az úgynevezett „manager betegségekben”, ilyen betegségek például a magasvérnyomás, a gyomorfekély, a neurózis.

A rendszeresen végzett szűrővizsgálatokkal az ilyen típusú betegségek, vagy betegséget megelőző állapotok általában kiszűrhetők, és kezelhetőek. A szűrővizsgálatok szervezésénél az elvégzett vizsgálatok hasznosságát (információtartalmát) és kockázatát kell mérlegelni. Ezen szempontok figyelembevételével állítottuk össze a jelenleg futó szűrővizsgálati ajánlatunkat.

Az elvégzett vizsgálatok után rövid szóbeli összefoglalót, majd írásban zárójelenést kap a paciens, amely a vizsgálati eredményeket, azok magyarázatát tartalmazza, valamint követendő életvitelre tesz javaslatot. A vizsgálati eredmények kézhezvétele után egyszeri konzultációs lehetőséget biztosítunk pacienseinknek a szakorvosoknál, amennyiben valamely eredményük alapján kérdés merül fel bennük.

Ügyfeleink részére előre összeállított szűrővizsgálati programokat ajánlatunk, és egyedi kérésre bármilyen vizsgálati csomagot is végzünk.

Általános szűrővizsgálatnak az alapszintű vizsgálatot javasoljuk mindenkinek, ha nincsen olyan betegsége vagy állapota, amelyet éves rendszerességgel ellenőrizni kell.

 

I. csomag:

 

 1. Belgyógyászati vizsgálat
  1. Anamnézis felvétel: előző műtétek, betegségek, családban előforduló genetikailag öröklődő betegségek felsorolása.
  2. A belgyógyászati vizsgálat során az orvos elvégzi a páciens bőr-, garat, nyirokmirigyek, pajzsmirigy, mellkas, szív, tüdő, has, végtagok, keringés, idegrendszer fizikális vizsgálatát. Ugyanakkor magába foglalja a testsúly, testzsír és magasság mérését, vérnyomásmérést.
  3. Hallásvizsgálat: segítségével kiszűrhetők még a korai szakaszban a halláskárosodások.
  4. Légzésfunkciós vizsgálat: fényt deríthetünk a légzőszervek különböző eltéréseire, de egészséges ember esetén is hasznos lehet a fizikai erőnlét felméréséhez.

 

 1. Laborvizsgálat
  1. A laborvizsgálat során megmérjük a vércukorszintet, vérzsírok koncentrációját (koleszterin, triglicerid, HDL-koleszterin), kreatinin-, karbamid- húgysavszintet, májenzimeket, pajzsmirigy működését, tumormarkereket (nőknél: CEA, CA19-9, férfiaknál:PSA, CA19-9), végzünk teljes vérkép és vizelet vizsgálatot, széklet-vér vizsgálatát valamint Helicobacter pylori vizsgálatát, amellyel a bélrendszeri betegségek szűrhetőek ki (pl. fekélyek).

 

 1. Kardiológiai vizsgálat
 1. Szív- és érrendszeri megbetegedések rizikóbecslését, tünetmentes szívbetegségek felderítését végzi az orvos a leletek alapján.
 2. 12 elvezetéses EKG vizsgálat mely fényt deríthet bizonyos rejtett szívbetegségek meglétére (koszorúér betegség, veleszületett szívbetegség, szívizombetegség, ritmuszavarok, vezetési zavarok). Mindenfajta szívbetegség vizsgálatának alapja.
 3. Szív UH vizsgálat, amely a szívet működése közben vizsgálja,  mozgásában jeleníti meg azt. A szívbillentyűk, a szív pumpafunkciója, az szívüregek mérete, falak vastagsága vizsgálható. A szívben lévő áramlási viszonyokat is láthatóvá teszi, az esetlegesen előforduló vérrögöket kimutatja. Tüneteket nem okozó szívbetegségeket tárhet fel.
 4. Terheléses EKG vizsgálat (kardiológiailag indokolt esetben végezzük!), amely a szív működésében fizikai terheléskor jelentkező EKG változásokat vizsgálja. Elsősorban koszorúér betegség gyanúja, többszörös szív-és érrendszeri kockázati tényezők jelenléte esetén végezzük.

4. Hasi és kismedencei UH vizsgálat

Hasi és kismedencei UH vizsgálatot, amellyel a tüneteket még nem okozó elváltozásokat lehet kiszűrni a hasüregben.

5. Mellkasi Rtg. Vizsgálat

Mellkasi Rtg. felvételt, amely a tüdő és a szív állapotáról ad felvilágosítást.

 

II. csomag:

 

Az I. csomagban felsoroltak és az alábbi vizsgálatok közül egy szabadon választott

 

 1. Ortopédia
  1. Ortopédiai szűrővizsgálatot, amellyel az orvos a csontok, izületek és izmok elhelyezkedését és működését vizsgálja, segít kiszűrni modern életből adódó (pl. számítógép használatból),  tartási és beállítódási rendellenességet javaslatot tesz azok megfelelő tornáztatására szükség esetén.

 

 1. Szemészet
  1. Szemészeti szűrővizsgálat: A vizsgálatok célja a szem állapotának szakorvos által történő felmérése olyan panaszmentes időszakban, amikor esetleg észrevétlen módon valamely kóros, a látást rontó folyamat elkezdődhet.

 

 1. Fül-orr gégészet
  1. A fül-, orr-, garat, gége és szájüreg időszakos vizsgálatát különösen indokolttá teszi, hogy ezek a szervek a külvilággal folyamatos intenzív kapcsolatban állnak és a gyermekkortól eltekintve - amikor különösen gyakoriak az e területtel kapcsolatos megbetegedések - felnőttek szinte sosem ellenőriztetik panaszmentes időszakban.

 

 1. Urológia
  1. Az 45 év feletti férfiak számára az urológiai vizsgálat ajánlott. Abban az esetben, ha a családban halmozottan fordult elő a betegség, célszerű már 40 éves kortól rendszeresen ellenőrzésekre járni.
    

 

III. csomag

 

Az I. csomagban felsoroltak az alábbi vizsgálatokkal kiegészítve:

 

 1. Ortopédia
 2. Szemészet
 3. Fül-orr gégészet
 4. Urológia